Lorri presenterar: Elisabeth Mikaelsson, ledamot och sekreterare

Styrelsen
Lorri presenterar: Elisabeth Mikaelsson, ledamot och sekreterare

Foto: Mette Ottosson

Vem är du?

Mitt namn är Elisabeth Mikaelsson och jag är nyvald sekreterare i LPT:s styrelse. Jag har en lång chefskarriär och har arbetat i olika branscher i en mängd olika roller. Idag arbetar jag som affärsutvecklingschef på ett bolag i Stockholmsområdet.

Varför är du medlem i LPT?

Genom åren har jag träffat på olika typer av chefer, vissa sämre och vissa bättre. En av de mer kompetenta cheferna var själv engagerad i Ledarnas arbete och inspirerade mig att ta steget in i den fackliga världen. Tidigt insåg jag även vikten av sund arbetsmiljö för alla, både för chefer och för medarbetare. Ledarna och LPT har fullt fokus på chefer och arbetar ständigt med att göra Sveriges chefer tryggare och bättre.

Vad vill du bidra med i den nya styrelsen?

Antalet chefer som är över 55 har ökat rejält de senaste åren, och allt fler unga väljer en annan karriärväg. Många branscher riskerar att tappa fart om inte fler unga får chansen att utveckla sitt ledarskap. Jag vill därför kämpa för att inspirera och motivera unga till att våga ta steget mot en chefsroll.

Vilken är din bästa egenskap?

Att som chef vara engagerad i sin verksamhet och sina medarbetare är grundläggande för ett bra ledarskap. Min lyhördhet och mitt stora engagemang för ledarskap är därför egenskaper jag värdesätter högt. Som chef är jag en noggrann lyssnare med ett gediget driv att förbättra tillvaron och möjligheterna för mina medarbetare, och i detta fall LPT:s medlemmar.