Mi Ridell leder webinarserie tillsammans med LPT

Artikel
Mi Ridell leder webinarserie tillsammans med LPT

Mi Ridell leder webinarserie tillsammans med LPT

I början av september kommer skådespelaren och föreläsaren Mi Ridell hålla en webinarserie tillsammans med Ledarna inom privat tjänstesektor (LPT). Under sju separata tillfällen ska hon ge handfasta tips och konkreta råd om hur chefer kan bli bättre på att hålla digitala möten.

Den 1 september sänds det första avsnittet av LPT:s webinarserie tillsammans med Mi Ridell. Hon kommer att ge sina bästa experttips om hur chefer kan planera och skapa goda förutsättningar för digitala möten. Tittarna får även lära sig hur man kan förbättra sitt kroppsspråk och hur man kan bli tryggare i att tala inför grupp. Vi på LPT har ställt fem snabba frågor till Mi Ridell om vad medlemmarna kan förvänta sig i höst.

Vad kommer webinarserien att handla om?

– Det är sammanlagt sju teman som är helt och hållet skräddarsydda för LPT:s medlemmar – ett för varje avsnitt som kommer att sändas under hösten. Den röda tråden är kroppsspråket och syftet med de här webinarierna är att öka kvalitén på våra digitala möten.

Varför är det så viktigt att hålla bra digitala möten?

– Vi är alldeles för många som har tvingats se allt för djupt in i näsborrarna på andra människor under året som gått. Det är dags att ta det digitala mötet till nästa nivå för det är här för att stanna.

Vilka är det mest vanliga misstagen som görs när det kommer till att hålla ett digitalt möte?

– Vanligaste misstaget är att ha datorn placerad på skrivbordet, vilket gör att kameran hamnar för långt ner och vi ser rakt upp i näsborrarna. Många struntar också i att ha kameran på och då spricker hela idén med den digitala kommunikation där vi både kan se och höra varandra. Det finns många fler misstag som många gör, men jag kan ju inte avslöja allt redan nu. Den som tittar på LPT:s webinarier får veta allt.

Varför är det viktigt att visa upp ett positivt kroppsspråk under digitala möten?

– Det finns ett gammalt talessätt som säger: Om du ler så ler hela världen mot dig. Det ligger mycket i det. Leendet är universellt och alla människor förstår det. Ett positivt kroppsspråk smittar också av sig eftersom människor omedvetet speglar vad andra gör. Har du ett positivt kroppsspråk under mötet så blir även mötet positivt.

Hur bör chefer agera för att öka engagemanget bland sina medarbetare under digitala möten?

– Man får den uppmärksamhet man förtjänar och det digitala ledarskapet kräver ett helt annat sätt att tänka och agera. Det är små, små knep man måste ta till och de kommer jag att avslöja under LPT-webinarierna. Så jag uppmanar alla till att titta på dem i höst.

Tidsschema för LPT:s webinarserie:

1/9, klockan 12.00-13.00 – Grundläggande teknik i digitala möten 

15/9, klockan 12.00-13.00 – Ditt kroppsspråk i de digitala mötena 

29/9, klockan 12.00-13.00 – Samspelet i de digitala mötena 

13/10, klockan 12.00-13.00 – Att bli tryggare att tala inför andra  

27/10, klockan 12.00-13.00 – Lögner  

10/11, klockan 12.00-13.00 – Konsten att lyssna  

24/11, klockan 12.00-13.00 – De-eskalering