LPT bjuder in till galakväll och korar Årets Initiativ 2023

LPT
LPT bjuder in till galakväll och korar Årets Initiativ 2023

Det är dags att prisa Årets Initiativ 2023! Den 13 november bjuder Ledarna inom Privat Tjänstesektor (LPT) in till en kväll på Vasateatern i ledar- och chefskapets anda där nytänkande ledarskapsinitiativ varvas med inspirerande föreläsningar och mingel.

Det LPT-instiftade priset Årets Initiativ går av stapeln för femte gången, i år med tema tillitsbaserat ledarskap. Nomineringsperioden är nu över för denna gång och juryn arbetar flitigt med att ta fram de mest nytänkande och framgångsrika bidragen. 

– Med Årets Initiativ 2023 vill vi lyfta företag och organisationer inom den privata tjänstesektorn där en eller flera chefer börjat – eller fortsatt – att tillämpa en tillitsbaserad styr- och ledningsfilosofi, trots hävda restriktioner efter pandemin, säger Lorri Mortensen Mates, ordförande för LPT.

För att kora Årets Initiativ 2023 bjuder LPT in till galakväll på Vasateatern i Stockholm den 13 november. Under kvällen får du ta del av finalisternas inspirerande bidrag samt lyssna på inspirerande föreläsningar med Louise Bringselius, Sveriges främsta tillitsforskare, och Göran Adlén, prisbelönt föreläsare och framtidsspanare. Lorri Mortensen Mates är moderator.

.

Louise Bringselius och Göran Adlén föreläser under kvällen. Lorri Mortensen Mates modererar.

.

Föreläsningarna

TILLITSBASERAT LEDARSKAP – FRÅN PINNRÄKNANDE TILL SAMSKAPANDE

Tilliten i de nordiska länderna brukar kallas för det nordiska guldet. Den här tilliten har bidragit till att göra Sverige till ett land präglat av innovationer, samarbete, god arbetsmiljö och goda resultat. Men idag är tilliten hotad. Vi ser en alltmer vildvuxen byråkrati med detaljerade regelverk och kontrollsystem, men också ett allt mer detaljstyrande ledarskap. Det hämmar företag och människor från utveckling. Resultatet är passiva medarbetare, ineffektiva verksamheter och minskad innovation. Idag behövs en tillitsrevolution i både ledarskapet och administrationen!

I det här passet tar Louise Bringselius ut oss på en inspirerande resa från hyllade företagsledare som PG Gyllenhammar och Jan Carlzon och in i framtiden, med friare arbetsformer och artificiell intelligens. Du får också en snabbkurs i den senaste forskningen om tillit och tillitsbaserat ledarskap samt en kavalkad av berättelser och praktiska exempel som ger energi och riktning. Vad innebär det tillitsbaserade ledarskapet för våra beteenden, för uppföljning och beslutslinje, för medarbetarnas ansvar?

Louise Bringselius är Sveriges främsta tillitsforskare, en ansedd debattör och prisbelönt inspirationsföreläsare. Hon har kombinerat ledande roller i privat och offentlig sektor med en karriär i akademin. Hon är idag docent i organisation och ledning och verksam som forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, men också som fristående författare, talare och kolumnist.

Louise Bringselius, tillitsforskare och inspirationsföreläsare.

BLI FRAMTIDENS VINNARE I TALANGKRIGET

Arbetsmarknaden är inne i en gigantisk förändring och där kampen om talangerna hårdnar. Nya kunskaper efterfrågas och många nya yrken dyker upp. Hur ska man lyckas attrahera dessa talanger? 

Det är vad den här föreläsningen eller workshopen handlar om. Vad är det som lockar? Studier visar att lönen är viktig fortfarande, men att det handlar även om andra viktiga saker när man väljer sina arbeten. Frihet, flexibilitet, möjlighet till distansarbete och möjlighet att få ihop ett bra livspussel. Vi kommer att möta en arbetsflexitarian med helt nya krav och förväntningar. Många av dessa tillhör generation Z som är den första digitala generationen som kommer in på arbetsmarknaden. 

Arbetsmarknaden är inne i en stor förändring. Ledarskapet förändras. Sättet att arbeta förändras. 

AI kommer förändra arbetsmarknaden? Samtidigt har vi medarbetare som mår sämre och sämre både fysiskt och psykiskt och kan inte prestera sitt bästa. Vad allt handlar om är att skapa den attraktivaste arbetsplatsen. 

Detta är vad landets kanske mest erfarna framtidsspanare Göran Adlén tar upp under sin föreläsning. Han levererar tankar och idéer hämtade från nya studier och forskning blandat med hans egna analyser och reflektioner. Det är optimistisk föreläsning kryddad med en en hel del humor och där Göran säger att det är nu chansen finns när det är som allra tuffast, för en sak har den ekonomiska historien lärt oss, det är att i uppförsbackarna man ska gasa. Det är då chansen finns. 

Göran Adlén, framtidsspanare och föreläsare. Foto: Knut Koivisto.

Ytterligare information:

Omfattning: Under en kväll med mingelförtäring 

Öppen för: Medlemmar i branschföreningen Ledarna inom Privat tjänstesektor 

Bra att veta: Vi kommer att fota och filma under kvällen. Meddela personal på plats om du inte vill vara med. Bjud gärna med en chefskollega som ännu inte är medlem. 

Kostnad: Ingår i ditt medlemskap. En avgift på 500 kronor debiteras om du inte avbokat din plats.