Lorri presenterar: Daniel Lundberg, suppleant

Styrelsen
Lorri presenterar: Daniel Lundberg, suppleant

Foto: Mette Ottosson

Vem är du?

Daniel Lundberg heter jag och är född och uppvuxen i Blekinge. Jag fick redan vid 25 års ålder möjligheten att prova mina vingar som chef och har därefter arbetat i många olika chefsroller. Idag arbetar jag som vice vd på Nelson Garden.

Varför är du medlem i LPT?

Jag anser att chefspositionen ska vara tydligt kopplad till en yrkesroll snarare än en bransch. Precis som att en snickare har en tydlig roll oavsett var denne är anställd bör man se liknande på en chef oavsett i vilken bransch personen arbetar i. Ledarna och LPT erbjuder stöd, utbildning och motivation för att Sveriges chefer ska bli bättre på att vara just chefer.

Vad vill du bidra med i den nya styrelsen?

Genom åren har jag haft olika chefspositioner i både nationella och multinationella bolag. Jag tror att min erfarenhetsbredd kombinerat med en förståelse för olika typer av chefsroller kan bidra till att utveckla organisationen. Som styrelsemedlem kommer jag att kämpa för att fler ska upptäcka vad LPT kan göra för att stärka ett ledarskap.

Vilken är din bästa egenskap?

Jag har alltid haft ett ärligt och genuint intresse för människor. Mänskliga möten är grunden till ett värdefullt utvecklande. Utan att se, höra och förstå andras perspektiv kan vi inte utveckla oss själva – eller andra. I rollen som styrelsemedlem vill jag därför lyfta olika perspektiv som kan hjälpa våra medlemmar att växa i sin chefsroll.