Lorri presenterar: Maria Sköld, suppleant

Styrelsen
Lorri presenterar: Maria Sköld, suppleant

Foto: Mette Ottosson

Vem är du?

Maria Sköld heter jag, och är en hästmänniska med stor förkärlek för ledarskap. Jag har arbetat i olika chefspositioner i många olika branscher i över 20 år. Idag spenderar jag mina dagar på Samhall som gruppchef.

Varför är du medlem i LPT?

Att vara chef är ett påfrestande arbete, därför är det viktigt att chefer har rätt förutsättningar för ett bra ledarskap. Ledarna erbjuder utbildnings- och supportmöjligheter som stärker ledarskap och inspirerar och motiverar till att vara en bättre chef. Till skillnad från andra arbetsgivarorganisationer läggs fullt fokus på just chefer och hur dessa ska kunna utvecklas i sin yrkesroll.

Vad vill du bidra med i den nya styrelsen?

Genom åren har jag arbetat i många olika chefspositioner med bland annat utveckling och coachning vilket har givit mig ett intresse och en förståelse för olika perspektiv. Jag brinner för att alla ska få uppleva en sund arbetsmiljö, även chefer, och vill därför arbeta för att våra medlemmar ska få det stöd de behöver i arbetsmiljöfrågor.

Vilken är din bästa egenskap?

Jag är en god lyssnare som mycket hellre tar in och reflekterar än att säga något förhastat. Att lyssna anser jag är en chefs bästa ledarskapsverktyg. Genom att förstå sig på sina medarbetares, eller i detta fall LPT:s medlemmars behov och funderingar kan man säkerställa att de får det stöd och den motivation de behöver.